Ronald Bomers

Osteopathie

N.R.O. geregistreerd — N.V.O. lid

Terug
“Verwondering is het begin van wijsheid.” — Socrates

Even praktisch

Onderzoek

Elke behandeling start met een gesprek. In dit gesprek komt onder andere aan bod:

  • Wat uw klachten zijn
  • Welke medicatie u gebruikt
  • Uw gezondheid nu en in het verleden
  • Uw medische geschiedenis
  • Uw leefgewoonten

Daarna volgt het fysieke onderzoek, waarbij met lichte druktechnieken de beweeglijkheid van de verschillende onderdelen van het hele lichaam (gewrichten, organen, weefsel e.d.) getest worden.

Plan van aanpak

Op grond van het onderzoek stelt Ronald Bomers vast waar de ‘knelpunten’ in het lichaam zitten. Deze worden dan volgens plan behandeld. Waar nodig worden andere hulpverleners betrokken bij het proces, zoals (kinder)fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en podotherapeuten.

Behandelfrequentie

Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de situatie. De behandelingen worden zo gepland dat het lichaam voldoende tijd heeft om te reageren op de veranderingen, waardoor het effect het meest groot is. In het ene traject zijn behandelingen om de maand geschikt, terwijl in een andere situatie behandelingen per dag moeten plaatsvinden.

Preventieve behandeling

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom laten sommige mensen zich 2 tot 4 keer per jaar preventief behandelen. U kunt hiervoor eenvoudig een afspraak maken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Osteopathie wordt in veel gevallen gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem>contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen.

Geen verwijzing nodig

Voor een afspraak is geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak maken.