Ronald Bomers

Osteopathie

N.R.O. geregistreerd — N.V.O. lid

Terug
“Het beste zicht is inzicht.” — Malcolm Forbes

Osteopathie in 't kort

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een veilige onderzoeks- en behandelmethode gebaseerd op kennis uit de fysiologie, anatomie, neurologie, embryologie en psychologie. De osteopaat onderzoekt waar het lichaam vastzit. Vervolgens maakt hij los wat los moet zitten, waardoor de oorzaak van de klachten verholpen wordt.

Drie systemen in evenwicht

Osteopathie beschouwt het lichaam als één geheel, bestaande uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. Een ongeluk, operatie, infectie, stress, ziekte of ongezonde leefstijl kan dit evenwicht verstoren. Als een deel van het lichaam niet goed werkt, dan heeft dat invloed op de rest. De osteopaat onderzoekt waar het lichaam niet goed beweegt en herstelt de samenwerking tussen de verschillende systemen. Deze drie systemen zijn:

  • de botten, spieren en gewrichten (pariëtale systeem)
  • de organen (viscerale systeem)
  • de schedel en het ruggenmerg (cranio-sacrale systeem)

Deze 3 systemen worden weer aan elkaar verbonden door zenuwen, bloedvaten, lymfevaten en bindweefsel.

Het héle lichaam centraal

De osteopaat onderzoekt deze drie systemen en hun onderlinge relatie. Daardoor kan hij de mogelijke oorzaak van een klacht vinden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt. Zo kan chronische rugpijn veroorzaakt worden door problemen rondom de nieren of dikke darm maar ook door een blokkade in het bekken, voet, wervelkolom of zelfs schedel. Daarom richt Ronald Bomers zich op het hele lichaam.